Dansgladsbloggen

Dansgladsbloggen

Allt om dans och litet till

Hemsida: dansglad.se
Kontakt: Örjan Wikström (kontakt@dansglad.se), Ellika Eng (ellika.eng@comhem.se)

Skansen och Slagsta Gille 25/7 2012

Allt om dans och litet tilllPosted by Örjan Wikström Thu, July 26, 2012 11:36:02

Även juli detta år har varit en ganska ostadig historia vädermässigt. Trots detta tycker jag att det i Stockholmstrakten erbjudits åtskilligt av både sol och värme.

Denna dag i slutet på juli tillhörde de varmaste, och också under dagen de soligaste. Men precis när vi klev ut från rullbanan vid Solliden så såg vi till vår förvåning att det regnade! Inte mycket i och för sig, men genom åren är det åtskilliga danskvällar på Bollnästorget som förstörts eller störts även av en kortvarig skur. Golvet där blir ju direkt jättetrögt, och det brukar sällan bli särskilt mycket bättre under kvällen även om regnet då upphört.

Men eftersom vi ändå var på plats fortsatte vi förstås till dansbanan. Vi kom precis som dansinstruktionen avslutades – med åtskilliga deltagare, tyckte vi.

När dansen började så var det precis som vi trodde, tvärtrögt på dansbanan. Vi fick försöka hitta ett sätt att dansa vals där man inte glider alls på fotsulorna, något som väl var något av en utmaning.

Inledningsvis spelade Slagsta Gille med hela laget. Till vår förvåning torkade golvet ganska snabbt, och fick efter en kort stund åtminstone halvskapligt glid.

Efter en stund spelade bara en mindre grupp medan resten av laget fikade, innan hela laget på nytt beträdde scenen. På detta sätt undveks pausen, något vi uppskattade.

Under kvällen fortsatte enstaka regndroppar då och då att trilla ner på oss och dansgolvet. I en av dessa lättare skurar senare på kvällen lämnade vi dansen, som vi trots regndropparna tyckte blev en trevlig och rolig danskväll.  • Comments(0)//blogg.dansglad.se/#post118