Dansgladsbloggen

Dansgladsbloggen

Allt om dans och litet till

Hemsida: dansglad.se
Kontakt: Örjan Wikström (kontakt@dansglad.se), Ellika Eng (ellika.eng@comhem.se)

Stockholms Spelmanslag på Skansen 15/8 2012

Allt om dans och litet tilllPosted by Örjan Wikström Sun, August 19, 2012 17:32:28

I mitten av augusti har många sommarsemestern bakom sig, och så även vi. Augustidanserna på Skansen har så vitt jag kan minnas oftast samlat fler deltagare än mitt i sommaren. Med perfekt väder och sommarens sista gammaldans på Skansen var det inte svårt att bestämma sig för vart vi skulle gå.

Vi promenerade till Skansen, vid Strandvägen såg vi nedanstående båt. Jag läste inte i detalj vad det handlade om, men så vitt jag förstod var det en aktion för att uppmärksamma på båtflyktingarnas svåra situation.

Vi anlände till Skansen i god tid, och hade även bytt till dansskor när dansen började. Golvet var inledningsvis jättesträvt! Det är tur att vi kunde gissa att vi dansare som ofta förr efter ett tag med våra skosulor och en god portion energi kunde förbättra situationen. Och visst, efter några danser var glidet ok.

Stockholms Spelmanslag spelade inledningsvis gammaldans, allt eftersom kvällen framskred blev det även en del polskor.

Vädret var kanonbra, och det blev en härligt stämningsfull danskväll. I pausen blev det också litet dansmusik, vilket vi tyckte var mycket trevligt. Mot slutet av pausen då vi fikat klart dansade vi några härliga polskor, innan hela spelmanslaget på nytt äntrade scenen.

Allt eftersom augustimörkret tätnade blev golvet på nytt strävare, denna gång på grund av fallande dagg. Det verkade dock inte dansarna bry sig så mycket om.

Det blev en fin avslutning på gammaldansen på Skansen. Fast ännu återstår ju spelmansstämman på Skansen.  • Comments(0)//blogg.dansglad.se/#post119