Dansgladsbloggen

Dansgladsbloggen

Allt om dans och litet till

Hemsida: dansglad.se
Kontakt: Örjan Wikström (kontakt@dansglad.se), Ellika Eng (ellika.eng@comhem.se)

Södertälje Trombon 1/2 2009

Allt om dans och litet tilllPosted by Örjan Wikström Sun, February 01, 2009 23:17:07

Vi hade vid okänt tillfälle tidigare köpt en cd av Chiquita. När nu Chiquita spelade på Trombon i Södertälje så antog vi att vi inte köpt denna skiva om vi inte hade gillat dansbandet, och tyckte därför att det var ett bra tillfälle att besöka dansen.

Vi hade aldrig varit där tidigare, och behövde viss tid för att komma underfund med hur lokalen var organiserad. Entrébiljett köpte man vid något som liknade en reception i entréplanet. Kläderna hängde man i klädboxar där man behövde medhavda femkronor i fickan för att lyckas låsa. Danslokalen hittade vi efter en stunds sökande en trappa upp, innan dess höll vi först på att hamna på någon slags revyföreställning eller liknande.

Men när vi väl hamnat rätt så gillade vi detta ställe skarpt. Första vibbarna kom när man ställde sig på dansgolvet – det gav riktig träkänsla. Golvet var i och för sig inte jättestort – mer än halva lokalen upptogs av bord och stolar, som var litet upphöjda i förhållande till dansgolvet, och grupperade längs två av sidorna. Men i förhållande till danspubliken så var golvet ändå tillräckligt, och bord och stolar runt omkring gav fina möjligheter att ha god kontakt med dansgolvet även när man behövde pusta ut.

Dansen bestod förstås av modern dans – foxtrot och bugg i lika blandning. Även denna kväll gillade vi Chiquita, och när de före paus spelade litet gammalt så förstod vi varför vi tidigare köp en skiva. De klarade även detta bra. Visserligen bara vals, schottis, hambo och pariserpolka, och samtliga med bara en i stället för två danser, men ändå förhöjde det slutintrycket av dansen markant.

Trots den relativt långa resan med pendeltåg till Södertälje så blev det en trevlig danskväll.


  • Comments(0)//blogg.dansglad.se/#post12