Dansgladsbloggen

Dansgladsbloggen

Allt om dans och litet till

Hemsida: dansglad.se
Kontakt: Örjan Wikström (kontakt@dansglad.se), Ellika Eng (ellika.eng@comhem.se)

Dans dan före nyårsafton 2012

Allt om dans och litet tilllPosted by Örjan Wikström Tue, January 01, 2013 12:09:17

Hösten 2012 har det blivit få danstillfällen för oss. Orsakerna är väl flera; ett mindre dansutbud, en långvarig höstförkylning, kanske ökande bekvämlighet(?) med stigande ålder, och höstsemester på Gran Canaria.

Även om det sistnämnda inte handlar om dans så tar jag ändå med några bilder därifrån. Nedanstående bild är tagen från altanen på den bungalow där vi bodde, invid playan i San Agustin.

När vi åkte var det väl nästan tio plusgrader i Stockholm. Trots det var kontrasten rätt stor när vi landade, där var det nämligen +26.

Semestern blev som vanligt en blandning av vandringar i berg och på stränder, bad, vila och läsning. Jag råkade ut för ryggont när jag lyfte upp en omkullramlad förpackning med dricksvattenflaskor från golvet i en butik, men efter ett par bergsvandringar var besvären så gott som borta igen.

När vi åkte tillbaka möttes vi av ett vitt Stockholm, med mycket snö och -15 grader.

Efter ett par veckors jobb, mer snö och kyla och en långledig julhelg kändes det kul att styra kosan mot Hägerstensåsen, där Örjansringens traditionella dans dan för nyår avhölls, som vanligt med Leif-Billyz vid instrumenten.

Det blev en mycket trevlig dans, med bra golv och många dansande. Det tog som vanligt inte många danser innan värmen kändes påtaglig. Ombytesskjorta i pausen kom väl till pass, och det blev ett flertal besök vid ”vattenhålen”.

Vi fikade som vanligt i pausen, men hann i alla fall med att delta i pausens avslutande landskronakadrilj och familjevals/schottis.

Vi tackar Örjansringen för denna dans och förstås alla tidigare! Det är litet oklart hur det blir med Örjansringens danser i framtiden. Örjansringens danser har funnits med oss ända sedan vi började dansa, och har alltid för oss varit höjdpunkter. I den mån vi får mer information om detta så kommer den att läggas ut på dansglad.

  • Comments(0)//blogg.dansglad.se/#post122