Dansgladsbloggen

Dansgladsbloggen

Allt om dans och litet till

Hemsida: dansglad.se
Kontakt: Örjan Wikström (kontakt@dansglad.se), Ellika Eng (ellika.eng@comhem.se)

Stockholmias dans i Bagarmossen 12/1 2013

Allt om dans och litet tilllPosted by Örjan Wikström Sun, January 13, 2013 16:25:30

Stockholmias danser brukar vi alltid se fram emot, och så även detta år. Tyvärr hade Ellika drabbats av en förkylning och blev därigenom snuvad på dansen, och jag fick ge mig iväg ensam.

När jag kom till dansen så hade den redan inletts. Dansen var i full gång, och Boda Spelmanslags härliga dansmusik var inte att ta miste på. Som de senaste åren så spelade de mest Bodapolskor, men med enstaka inslag av gammaldans och också någon Bingsjöpolska.

Dansen var välbesökt, och på Bodapolskorna blev det ibland litet trångt. Jag upplever att det ofta blir trängre på dansgolvet när det spelas bodapolska, förmodligen beroende på att en del dansar dansen rundare, medan andra vill ha större flyt framåt.

I pausen tog Stockholms Spelmanslag över, med ett för kvällen extra stort spelmanslag. De spelade sin traditionella mix av polskor, med någon enstaka gammaldans insprängd då och då.

Efter pausen återtog Boda Spelmanslag scenen, och Bodapolskorna ljudrummet. Sista halvtimmen spelade båda spelmanslagen tillsammans.

Tack Stockholmia för en fin dans, som denna kväll många dansande fick glädjas åt.

  • Comments(0)//blogg.dansglad.se/#post123