Dansgladsbloggen

Dansgladsbloggen

Allt om dans och litet till

Hemsida: dansglad.se
Kontakt: Örjan Wikström (kontakt@dansglad.se), Ellika Eng (ellika.eng@comhem.se)

… och litet till

Allt om dans och litet tilllPosted by Örjan Wikström Tue, April 23, 2013 12:45:57

Denna blogg ska ju handla om allt om dans och litet till. Här kommer ett inlägg som tillhör den senare kategorin.


I början på januari förverkligade jag en gammal tanke, nämligen att pröva att sjunga i kör. Via min äldre bror fick jag ett tips att kontakta Birkakören, vars körledare han sjungit för i en annan kör. Jag har själv alltid tyckt om att sjunga (liksom att musicera), men har hittills bara gjort det hemma och i familjesammanhang.

Första gången fick jag komma och bara känna hur det var. Det visade sig att kören då påbörjade repetition av sakral musik för ett framträdande senare på våren. För mig var förstås allt nytt och främmande, men jag slog mig ner bland tenorerna och fick några noter i min hand. Jag kan inte påstå att det gick jättebra, men jag tyckte ändå det var roligt och frågade om jag fick komma en gång till.

Körledaren svarade att i så fall måste jag först provsjunga. Sagt och gjort, det gjorde jag, och då tillsammans med min äldre bror som också ville ansluta sig till samma kör.

Det gick av allt att döma tillräckligt bra, för vi hälsades båda välkomna till tenorstämman i kören.

Och på den vägen är det. Den sakrala musiken har inte tidigare tilldragit sig min uppmärksamhet, men efter att ha repeterat sådan musik en gång i veckan under våren har jag börjat tycka att den kan vara riktigt njutningsbar.

Nu är vi snart framme vid tillfället då den ska framföras. Om det är någon av er som har lust att alternera allt dansande med en körkonsert, så är ni förstås välkomna.

Platsen ligger i behaglig närhet till Skeppis, så för den danshågade så fungerar det ju bra att efteråt fortsätta dit för litet tangoträning, fika, mellparing och polskor.

Information om konserten:

Tema: Schola Romana - I Palestrinas fotspår

Medverkande: En sammanslagen kör från Birkakören, Tyresökören och Knivsta kammarkör
Gästsolister: Kvartetten Acquis
Tid: Söndag 5:e maj 16:00 till cirka 17:00
Plats: Lars Ericsonhallen (f.d. Skeppsholmskyrkan)
Entré: 120:- för vuxna, 60:- för barn under 12 år, biljettförsäljning vid entrén
Affisch

Birkakören har förstås en bredare repertoar, även om jag själv ännu inte fått tillfälle till att pröva den. Men det får jag i viss mån i Skrapan första maj klockan 13 och 14, då det blir traditionella vårsånger cirka 20 minuter, utan entréavgift. För mig själv blir det bara ett enda repetitionstillfälle av det som då ska framföras, men jag får väl försöka haka på de andra så gott det går.

  • Comments(0)//blogg.dansglad.se/#post129