Dansgladsbloggen

Dansgladsbloggen

Allt om dans och litet till

Hemsida: dansglad.se
Kontakt: Örjan Wikström (kontakt@dansglad.se), Ellika Eng (ellika.eng@comhem.se)

Skeppis 29/9 2013

Allt om dans och litet tilllPosted by Örjan Wikström Mon, September 30, 2013 09:42:18

Efter en fantastisk sommar som räckte en bra bit in i september, så har den senaste tiden hösten etablerat sig på allvar. Temperaturen som för inte så länge sedan fortfarande låg på tjugo grader dagtid, är nu bara strax över noll på natten, och kanske cirka tio på dagen.

Lava är nu redan sju månader gammal, hänger med bra på skogspromenader och går på valpkurs. Eller är det kanske vi som går på valpkurs och Lava följer med. Gullig och rar och läraktig är hon i alla fall.

Med oktober som knackar på dörren tycker vi det är lagom att börja pröva att gå på dans och därvid lämna henne ensam. Hon har varit ensam dagtid drygt två timmar förut vilket verkar ha gått bra. Däremot har hon aldrig varit ensam kvällstid förrän nu.

Eftersom vi vill pröva oss fram stegvis, och inte vara borta alltför länge, så har vi tänkt att Skeppis borde kunna fungera bra under denna introduktionsfas. Det ligger ganska nära, återkommer varje vecka och det går ju bra att bara stanna bara så länge som vi tror Lava klarar av, med successiv förlängning av tiden. Så sagt och gjort, efter tidigarelagd kvällspromenad lämnade vi Lava och begav oss på vår första ”vanliga” dans sedan i april.

När vi ankom till Skeppis fann vi att lokalen omdisponerats sedan vi sist var där. Nu pågick dans i gamla fiket, vi uppfattade inte om det var polskeakut eller utlärning av någon polska. Där vi förr bytte skor fanns nu fiket, och skobyte och klädupphängning hade trängts ihop närmast dörren.

I den vanliga danssalen mötte ett lackerat golv, men annars verkade allt vara som vanligt där. Inledningsvis spelades sopransax (tror jag), mest dalapolskor men på slutet också en schottis och en vals. Nästa spelgrupp bestod av två fioler och en cittra om jag minns rätt, som spelade polskor från Dalarna och Jämtland. Strax innan vi gick bjöd Maria Spelmanslag upp till dans, vi dansade två polskor till dem. Vi hade då varit där knappt en och en halv timme, och tyckte det fick räcka för denna första kväll med Lava ensam.

Vid hemkomsten hälsade Lava oss välkomna på sitt eget vänliga sätt, med ett par bjäfs och lugnt svansviftande. Hon hade vad vi förstått alltså klarat kvällen bra.

Det var mycket roligt att få komma ut och dansa igen, och vi ska försöka dansa så regelbundet vi kan nu. Inledningsvis på Skeppis, med – i den mån Lava inte verkar må dåligt av det - successivt förlängd danstid.  • Comments(2)//blogg.dansglad.se/#post132