Dansgladsbloggen

Dansgladsbloggen

Allt om dans och litet till

Hemsida: dansglad.se
Kontakt: Örjan Wikström (kontakt@dansglad.se), Ellika Eng (ellika.eng@comhem.se)

Boda och Stockholms Spelmanslag i Bagarmossen 11/1 2014

Allt om dans och litet tilllPosted by Örjan Wikström Mon, January 13, 2014 11:45:42
Även i år inbjöd Stockholmia till en rolig danskväll med Stockholms och Boda Spelmanslag.

Tidigare på dagen hade vi motionerat oss själva och Lava med en promenad i Hellasområdet, från Tenntorpet till Skarpnäck. Den tidigare milda sydvästvinden hade just ersatts av vind från norr, och med den kom förstås kallare väder. Dock var det ännu inte kallare än att nattens snöfall bara resulterat i någon enstaka minusgrad och några centimeter ganska blöt snö, som vi kallat klabbsnö om vi hade åkt skidor. Det gjorde vi förstås inte, men klabbet fick Lava känna av i form av snö som klabbade i pälsen på hennes framben, och som efter en stund bildade små snökokor. Det märktes att hon stördes av det, och vi hjälpte henne att ta bort det som fastnat några gånger. Ungefär som vi själva hade behövt göra om vi åkt skidor.

När vi anlände till Bagarmossens Folkets hus hade dansen nyss börjat. Som vanligt inledde Boda Spelmanslag, och när vi anslöt oss så spelade de, föga överraskande, polskor från Boda.

Dansgolvet var redan välfyllt, och förstås dröjde det inte länge förrän värmen gjorde sig påmind.

Boda spelmanslag har en härlig rytm och klang i sitt spel, och det är alltid roligt att dansa till dem. De spelade i detta första pass en och en halv timme, och förutom Bodapolskor så blev det också litet gammaldans och en och annan Bingsjöpolska.

När Bodalaget tog paus och Stockholms Spelmanslag äntrade scenen så passade vi också på att fika, och missade därför en stor del av deras spelpass. När vi återkom så kunde vi konstatera att det var ett talrikt spelmanslag på scenen denna kväll, och vi hann med att dansa några polskor även till dem. Även om vi inte dansade så länge så kändes det som att de spelade inspirerat.

Sedan var det då åter dags för Boda, och vi hann dansa till dem ett tag till innan den tidsgräns vi satt upp för oss själva för kvällen – fyra ensamma timmar för Lava – var nådd. Men det var nog ingen fara - när vi kom tillbaka till lägenheten möttes vi av en sömnig hund, som inte tycktes ha lidit särskilt mycket av vår frånvaro. En sen kvällspromenad med henne fick avsluta kvällen.

Tack Stockholmia och spelmanslagen för en mycket trevlig danskväll!  • Comments(0)//blogg.dansglad.se/#post135