Dansgladsbloggen

Dansgladsbloggen

Allt om dans och litet till

Hemsida: dansglad.se
Kontakt: Örjan Wikström (kontakt@dansglad.se), Ellika Eng (ellika.eng@comhem.se)

Spelmansstämman på Värmdö Bygdegård 2016-08-20

Allt om dans och litet tilllPosted by Örjan Wikström Mon, August 22, 2016 11:30:43

Från vårt närliggande sommarställe på Tynningö besökte vi spelmansstämman vid Värmdö Bygdegård en stund på lördagseftermiddagen.

Det hade regnat dagen innan, och det kom också några lättare droppar medan vi var kvar på Tynningö. Men dessa hade inte nått Värmdö, och när vi anlände dit var det soligt och torrt. Vi hade Lava med oss, vilket ju går bra utomhus. Vi noterade att det fanns flera andra besökare med hundar där också.

När vi kom så pågick förutom buskspel också spel vid dansbanan, med flera olika välspelande gäng. Det spelades mestadels polskor, men det var ytterst få som dansade då.


Vid de tillfällen det blev gammaldans så lockades några fler par upp på dansgolvet.

Vi prövade förhoppningsfullt att binda Lava vid dansbanan för att beträda dansbanan. Den första dansen gick det bra, men sedan började musiken ackompanjeras av litet gnäll och så småningom mindre gläfsanden. När dessa blev mer påtagliga så kändes det bäst att avbryta dansandet.

Ellika tog sedan hand om Lava en stund medan jag dansade vidare. Vi dansade också litet mer tillsammans, men genom att Lava gjorde sig påmind så blev det inte långvarigt.

Vi lämnade stämman vid femtiden då vi var inbjudna till en fest på kvällen med fisk i runda svällda burkar. Så hur spelmansstämman på kvällen sedan utvecklade sig vet vi inte.

Trots att det bara blev litet dans så var det ändå en trevlig utflykt, som också bjöd på bra folkmusik.


  • Comments(0)//blogg.dansglad.se/#post150