Dansgladsbloggen

Dansgladsbloggen

Allt om dans och litet till

Hemsida: dansglad.se
Kontakt: Örjan Wikström (kontakt@dansglad.se), Ellika Eng (ellika.eng@comhem.se)

Slagstastämman 2014

Allt om dans och litet tilllPosted by Örjan Wikström Mon, February 10, 2014 12:37:06
Jämfört med sommaren och hösten 2013 har 2014 startat med betydligt mer dans.

Slagsta Gilles vinterstämma i Hallunda har vi besökt många gånger. I år kändes det nästan tveksamt att kalla det för vinterstämma. Visserligen var datumet 8:e februari, vilket borde betyda högvinter. Men den lilla snö som förut bara räckte för skidåkning på plana ytor, har nu minskats till nästan ingenting. Och med temperaturer som stadigt ligger på 4-5 plusgrader lär det lilla som ändå finns kvar snart också ha övergått i vatten.

Vi anlände till stämman kvart i sex, och då pågick gammaldansen redan, medan dansen i polskesalen ännu inte startat. Jag minns inte vad det första spelgänget hette, men efter en stund ersattes de av Järvsö Spelmanslag.


De spelade gammaldans varvat med några polskor, och jag tyckte de var trevliga att dansa till. Dansgolvet i Hallunda Folkets hus är ju stort, och även polskesalen är mycket rymligt, vilket gjorde att det fanns gott om plats på båda ställena.

Vi passade även på att besöka polskerummet, där precis Täby Spelmansgille avslutade sitt spelpass – jag hann inte dansa något till dem eftersom jag ville ta ett par foton först, men det lilla vi hörde lät bra, och Ellika hann dansa någon dans till dem.

Efter Järvsö Spelmanslag så var det ett nytt inslag, med en timmes instruerad gillesdans i stora salen. Vi gick tillbaka till polskerummet och dansade några polskor, varefter vi vilade en stund. På slutet av gillesdansinstruktionen så deltog vi också där under några danser.

Mer än så hann vi inte med på vår fyratimmars frånvaro från Lava. Med en halvtimmes tunnelbaneresa i vardera riktningen, promenad till tunnelbana och Folkets hus och klädinlämning så blev det bara drygt två timmar kvar för själva dansen, som vi lämnade ungefär kvart över åtta.
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.