Dansgladsbloggen

Dansgladsbloggen

Allt om dans och litet till

Hemsida: dansglad.se
Kontakt: Örjan Wikström (kontakt@dansglad.se), Ellika Eng (ellika.eng@comhem.se)

Valborgsmässoafton i Skälby 2014

Allt om dans och litet tilllPosted by Örjan Wikström Thu, May 01, 2014 12:21:29

Medan vintersäsongen 2014 hade trist och solfattigt väder, så har våren hittills varit både tidig och varm, och med mycket sol.

Redan före valborg så hade många träd, t.ex. björk, fått löv, och gullvivor redan blommat ett bra tag. Men lagom till Valborgsmässoafton gjorde åter närheten till Arktis sig påmind, med kalla nordliga vindar, och senare på Valborgsmässoafton även regn.

Nu är ju detta inte på något sätt unikt. Jag minns en gång i min ungdom då den orkester jag då var med i – Spånga/Solna blåsorkester – hade en spelning på Valborgsmässoafton ute i Kungsängen. Snön föll då ymnigt, vilket gjorde att mina fingrar inte riktigt ville lyda under framförandet. Jag spelade då piccola, och det lilla utrymmet mellan klaffarna gjorde att det inte fungerade något vidare att spela med fingervantar på heller. Just den kvällen minns jag att det var första gången jag uppskattade kaffe, som vi blev bjudna på. Och på hemvägen fick jag skjuts med bil, där dock vindrutetorkarna inte fungerade. Med ymnigt snöfall så verkade bilkörning omöjligt, tills jag kom på att jag kunde dra ett snöre via vardera ventilationsrutan fram, och med dessa snören ordna manuell drivning av torkarbladen.

Alltnog – denna valborgsmässoafton hade ändå betydligt bättre väder, och med hjälp av pendeltåg och buss tog vi oss enkelt till Skälby gård. Där anordnades dans till Hasse Svedbergs. Senaste gången vi hade dansat till dem var nog ute i Lida på Wermdö Durspelares 15-årsjubileum. Men då vi alltid gillat deras mångkunnighet, spelglädje och trevliga mix mellan modern musik och gammaldans, så tyckte vi det var ett bra tillfälle att på nytt få dansa till dem.


Det var också länge sedan vi senast besökte Skälby gård, och vi mindes inte riktigt hur dansgolvet såg ut. Men väl där så kände vi igen oss. Dansgolvet är ju inte särskilt stort, men med bra golv. Genom att dansen var välbesökt så tyckte jag ändå att dansen påverkades en del av det begränsade utrymmet.

Vi tyckte att Hasse Svedbergs fortfarande har kvar sin känsla för mysiga låtar, både när det gäller gammalt och modernt. De spelade så länge vi var kvar hälften av var.

I pausen bjöds på kaffe och bulle och jättegod bakelse, som var inkluderad i det facila priset av 90:- för kvällen.

Efter paus frågade Hasse om publiken hellre ville övergå till 2m 1g, men fick inte någon riktig respons för det och fortsatte därför med hälften av var. På grund av att vi än så länge fortfarande försöker undvika att vara borta längre än fyra timmar från Lava, så vet vi dock inte hur det blev senare på kvällen. Då vi gick så kändes det som att vi var bland de första som lämnade dansen.

Det var roligt att komma ut och dansa igen.
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.