Dansgladsbloggen

Dansgladsbloggen

Allt om dans och litet till

Hemsida: dansglad.se
Kontakt: Örjan Wikström (kontakt@dansglad.se), Ellika Eng (ellika.eng@comhem.se)

Boda Spelmanslag och Stockholms Spelmanslag 2015-01-10

Allt om dans och litet tilllPosted by Örjan Wikström Tue, January 13, 2015 11:11:24
Med 2014 bakom oss så står det klart att det är det varmaste året sedan mätningarna inleddes, både i världen och i Sverige. Och 2015 inleddes på samma sätt – i och för sig med bra skridskoisar på mindre insjöar, men med bara enstaka förekomster av tunn snö som snabbt smälte bort.

När det var dags för Stockholmias dans i Bagarmossen så hade temperaturen fallit till strax under noll, och tillsammans med vind och nederbörd var vädret rätt tjurigt.

Men det glömdes snabbt när vi anträdde dansen till de härliga tonerna från Boda Spelmanslag. Det kändes riktigt kul, och det dröjde inte länge innan kroppsvärmen steg.

Boda Spelmanslag spelade som vanligt mest bodapolskor, med regelbunden inblandning av gammaldans och någon Bingsjöpolska. De har en härlig rytm och klang i sitt spelmanslag, som alltid sprider glädje och danslust.

Trots dansuppehållet under hösten så kändes det som att de gamla takterna sitter i, och att det kändes kul att dansa. Dansen var mycket välbesökt, och jag tyckte det verkade som att även övriga besökare hade roligt.

Vi passade på att fika när Stockholms Spelmanslag började spela, och missade därmed en stor del av deras framträdande. Men vi hann ändå efter fikat dansa några danser även till dem, såsom ett par mysiga polskor från Orsa och Alfta/Arbrå.

Strax därefter återintog Boda Spelmanslag scenen, och vi fortsatte att dansa till dem fram till klockan tio. Då var det dags för oss att avbryta en mycket uppskattad danskväll, eftersom vi i möjligaste mån försöker undvika att vara borta från vår hund längre än fyra timmar i sträck. Därmed missade vi ytterligare en halvtimmes dans med Boda, och en halvtimme då båda spelmanslagen spelade tillsammans.

Lava verkade i alla fall vara lugn och må bra när vi kom tillbaka, och mötte oss med vänligt svansviftande. Kvällen avslutades sedan med en liten kvällspromenad med henne.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.