Dansgladsbloggen

Dansgladsbloggen

Allt om dans och litet till

Hemsida: dansglad.se
Kontakt: Örjan Wikström (kontakt@dansglad.se), Ellika Eng (ellika.eng@comhem.se)

Midvinterstämman i Kallhäll 2015-01-24

Allt om dans och litet tilllPosted by Örjan Wikström Mon, January 26, 2015 13:33:41
Vintern hade nästan gjort entré när det var dags för midvinterstämman i Kallhäll. I veckan innan hade det fallit en hel del blötsnö, och på fredagen var det faktiskt ett par minusgrader och med tillräckligt snödjup för skidåkning. Lava och jag gjorde då en liten skidtur med start och slut i Björkhagen. Vi hade tänkt åka ner på sjöarna men mötte en dam som rapporterade klabb där, så vi åkte i stället runt i skidspåren. Vi var bland annat ner till Hammarbybacken och vände.

Lava skötte sig exemplariskt, höll sig oftast i spåret bakom mig, men när det bar iväg i backarna sprang hon ibland upp vid sidan också.

När vi åkte till midvinterstämman var det åter någon plusgrad. När vi anlände så började vi dansa till Stockholms Spelmansgille på plan två.

Det är ett stort spelgäng, och tillsammans med alla dansare var det rätt fullt på golvet.

De avlöstes efter en stund av BriGot, och då blev det bättre dansutrymme.

Efter detta danspass lyssnade vi en kort stund på några spelgrupper på väg mot dansen på plan tre. Genom att Kallhälls Folkets hus är uppdelat på många plan och med många rum blir det tyvärr sällan av att lyssna till dem alla, vi brukar nöja oss med de som spelar i korridorerna där danserna är. Men jag kan gissa att det finns betydligt fler spelgrupper runt om i huset.

När vi kom till plan tre där det ju mest är polskor, så spelade Kollijox. Vi dansade litet till dem, innan de avlöstes av Täby Spelmansgille, som vi dansade några fina Bingsjöpolskor till.

Som vanligt tyckte vi att det är mycket bra musik på spelmansstämman i Kallhäll, men att vi önskar att det fanns ett rymligare och bättre dansgolv där.

Efter fikapaus dansade vi ytterligare en stund till Bro Låtgille och Wermdö Durspelare, innan vi efter en trevlig danskväll vände hemåt till en välkomnande och svansviftande Lava.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.