Dansgladsbloggen

Dansgladsbloggen

Allt om dans och litet till

Hemsida: dansglad.se
Kontakt: Örjan Wikström (kontakt@dansglad.se), Ellika Eng (ellika.eng@comhem.se)

Tedans på VBT Alvik 2015-02-08

Allt om dans och litet tilllPosted by Örjan Wikström Tue, February 10, 2015 09:37:45

Det var länge sedan vi dansade modernt senast. När vi såg att VBT Alvik arrangerade tedans en söndag eftermiddag såg vi en möjlighet att göra något åt det.

Denna februarisöndag var solig, men en kall vind från nordväst gjorde att det kändes kallare än bara den enstaka minusgrad som termometern visade. På trottoarer och gångvägar hade det återigen blivit isigt och halt – denna vinter har varit ombytlig i det avseendet.

Alvik gästades denna dag av Things Are Swinging, som började spela strax efter det vi anlänt.

Musiken bestod mestadels av jazz, väl lämpad för Lindy Hop och Balboa. De flesta, och även vi till ganska stor del, dansade dock foxtrot.

För vår del hade jag, redan innan vi gick dit, insett att våra Lindy- och balboakunskaper efter det långa uppehållet var till stor del glömda. Och det bekräftades förstås när vi började dansa. Men det är i alla fall ett steg i riktning att ändå gå på sådana danser. Om vi skulle göra det oftare så har vi både sparade anteckningar och egna videoinspelningar till hjälp för att fräscha upp kunskaperna. Men första förutsättningen är ändå att man verkligen går ut och dansar.

På dansgolvet fanns det under hela tiden tillräckligt med plats för att dansa, oavsett om man ville dansa Lindy, foxtrot eller bugg.

Det spelades några enstaka danser av något annat slag också (Bossa Nova?), men det kunde vi hur som helst inte så det fick bli foxtrot då också.

Det var trevligt att komma ut och dansa modernt igen. Väl hemma igen så kändes dansen i benen.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.