Dansgladsbloggen

Dansgladsbloggen

Allt om dans och litet till

Hemsida: dansglad.se
Kontakt: Örjan Wikström (kontakt@dansglad.se), Ellika Eng (ellika.eng@comhem.se)

Malungs Spelmanslag 27/2 på Skeppsholmsgården

Allt om dans och litet tilllPosted by Örjan Wikström Sat, February 28, 2009 13:31:13

Efter ett par veckors dansuppehåll besökte vi Folkmusikhusets dans med Malungs Spelmanslag. Som vanligt inleddes fredagsdansen med en timmes konsert. Vi kom litet sent och lyssnade till ungefär halva föreställningen.

Efter ett kortare uppehåll inleddes dansen med några Malungspolskor. Efter en stund berättade spelmanslaget att man hört att publiken mest var intresserad av polskor, men att man i annonseringen sett att det skulle vara polskor och gammaldans. Man frågade publiken om de också skulle spela gammaldans. De flesta svarade då att det skulle vara polskor.

Och så blev det i huvudsak. Före paus spelades två valser, en schottis och en hambo, resterande danser var polskor med karaktär från Malung och Västerdalarna.

Spelmanslaget verkade vara inspirerat och spelade med inlevelse.

Publiken var ganska talrik. Jag upplevde, som ofta förr på Skeppis, att dansutrymmet begränsade möjligheterna till mer uttrycksfull dans vid gammaldansinslagen. De flesta verkade trivas med dansen och musiken, men för egen del hade vi föredragit en större variation i musikvalet, och gärna med större inslag av gammaldans.

Vi gick dock vid pausen, och vet därför inte hur resten av kvällen utvecklade sig.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.